Ще раз про булінг…

Цього разу в  кіноклубі «Долоні» Docudays UA говорили про булінг.

Щомісячно Лариса Головко, менеджерка кіноклубу «Долоні» (при Запорізькій обласній бібліотеці для юнацтва) приїздить до підопічних Запорізької філії Міжнародної Антинаркотичної Асоціації з документальним фільмом про права людини з колекції  мережі кіноклубів Docudays UA. Після перегляду завжди відбуваються жваві дискусії між глядачами.

Тема останньої зустрічі – «булінг» – обрана не випадково. Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня  проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».  Спочатку поговорили за темою, дізнались про невтішну статистику стосовно дітей, які постраждали від різних видів булінгу. А після того, як підопічні подивились американську документальну стрічку «Булер» (Режисер: Лі Гірш , 2011 р., 47 хв.), учасники засідання кіноклубу обговорили, як батьки, сім’я впливають на виховання дитини,  її безпеку, як протидіяти цькуванню та залякуванню в школі та запропонувати допомогу в налагодженні взаємовідносин дитини з іншими учнями.

Модераторка подякувала всім присутнім за жваву дискусію і вже готується до наступного кінопоказу для підопічних ЗФ МАА.

Лариса Головко поділилась своїми думками: “Серед учасників заходу більше половини мають власних дітей-підлітків. Вони  вважають, що тільки через співпрацю батьків і працівників навчальних закладів, увагу до рідної дитини, її толерантне виховання, можливо запобігти випадкам насилля над дитиною».

А ще, під час дискусії учасники засідання зацікавились темою інклюзії.  Це змотивувало модератоку кіноклубу Docudays UA  підібрати цікавий фільм про людей з інвалідністю, який вона зможе запропонувати підопічним ЗФ МАА наступного разу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *